Magija začinskog bilja
Moje eksperimentisanje u kuhinji počelo je sa korišćenjem svežeg začinskog bilja. Do tada je sve bila čista klasika. Kada jednom probate i upotrebite začinske biljke u pripremi hrane, gotovi ste.
U njega ćete da se kunete do kraja svog kulinarskog života. Jer začinske travke stvarno imaju magičan efekat kako na hranu tako i na sam doživljaj konzumiranja hrane. Imaju moć da učine jelo aromatičnim, svežim, egzotičnim, jednostavno drugačijim i posebnim.
Pored toga imaju i neka prirodna svojstva i karakteristike koja mogu veoma pozitivno da utiču na organizam, što je prvobitno i bila njihova namena.
Danas, ono je veoma dostupno i pristupačno svima. Možete ga naći u lokalnim supermarketima, sveže, slatko upakovano i spremno za korišćenje ili ako postanete fanatik kao ja možete ga sami uzgajati u malim saksijama i uvek imati sveže, nadohvat ruke.
Probajte najpre sveži peršun, bosiljak, ruzmarin, korijander, nanu, vlašac ...uostalom napravite sopstvene izbore i sigurna sam da ćete i sami shvatiti koliko je kuvanje monotono bez njih.
Komentari