Ćuretina sa mlincima
Mlinci su najukusniji oblik testenine koja se priprema i obrađuje na najednostavniji način, za najkraće vreme (2 minuta). Pored toga, ali ništa manje važna činjenica u vezi sa mlincima je njihova cena. Zapravo, oni su i najjeftinija vrsta testenine.
MLINCI:
- NAJEFTINIJA TESTENINA
- NAJEDNOSTAVNIJA PRIPREMA
- NAJKRAĆE VREME PRIPREME
Omiljeni recept u kome učestvuju je „Ćuretina sa mlincima“. Fenomenalnog ukusa, jelo za koje obično čekaš odlazak u dobar restoran, možeš da pripremiš i u kućnim uslovima za manje od pola sata, za celu porodicu i u količini koja je dovoljna za dva dana.
U zavisnosti od kuhinjskih aparata i opreme kojom raspolažeš ovo jelo možeš da pripremiš za 15 do 30 minuta.
Ovo je je osnovna verzija koju možeš uvek da osvežiš i obogatiš ukoliko imaš inspiraciju i želju da napraviš unikatno jelo koje će svi voleti.
SASTOJCI:
- Mlinci, pakovanje
- Neutralna pavlaka 200 ml
- Mladi luk, 2 komada
- Beli luk, 2 čena
- Ćureći file, 500 g
- So
- Ulje
- Biber
- Sir, 100 g
PRIPREMA:
- Pripremi mlince u skladu sa uputstvom
- Na vrelom ulju ili na električnom grilu isprži odnosno ispeci ćureće šnicle debljine 1 cm dok ne porumene
- U tiganju na malo ulja proprži mladi luk i beli luk
- Kada se luk izdinsta dodaj celo, veće neutralnu pavlaku i mešaj minut, dva
- Ovako začinjenom neutralnom pavlakom ćeš u daljem postupku zalivati meso i mlince
- Pripremi tepsiju i ređaj ovim redosledom, mlince, šnicle, pa zalij neutralnom pavlakom
- Ponovi postupak koliko je potrebno u skladu sa količinom kojom raspolažeš
- Na kraju izrendaj kačkavalj i pospi po zadnjem sloju
- Rernu zagrej na 250 stepeni i stavi tepsiju 15 minuta da se ćuretina sa mlincima zapeče dok ne dobije zlatno žutu boju i dok se ne formira hrskava korica
Na ovaj način jelo će imati spolja hrskavu koricu, a unutra će ostati mekano i sočno. Jelo posluži sa zelenom salatom
Komentari