Ćuretina sa mlincima

Ćuretina sa mlincima

Mlinci su najukusniji oblik testenine koja se priprema i obrađuje na najednostavniji način, za najkraće vreme (2 minuta). Pored toga, ali ništa manje važna činjenica u vezi sa mlincima je njihova cena. Zapravo, oni su i najjeftinija vrsta testenine. 

MLINCI:

  1. NAJEFTINIJA TESTENINA
  2. NAJEDNOSTAVNIJA PRIPREMA
  3. NAJKRAĆE VREME PRIPREME

Omiljeni recept u kome učestvuju je „Ćuretina sa mlincima“. Fenomenalnog ukusa, jelo za koje obično čekaš odlazak u dobar restoran, možeš da pripremiš i u kućnim uslovima za manje od pola sata, za celu porodicu i u količini koja je dovoljna za dva dana. 

U zavisnosti od kuhinjskih aparata i opreme kojom raspolažeš ovo jelo možeš da pripremiš za 15 do 30 minuta. 

Ovo je je osnovna verzija koju možeš uvek da osvežiš i obogatiš ukoliko imaš inspiraciju i želju da napraviš unikatno jelo koje će svi voleti.

SASTOJCI:

  • Mlinci, pakovanje
  • Neutralna pavlaka 200 ml
  • Mladi luk, 2 komada
  • Beli luk, 2 čena
  • Ćureći file, 500 g
  • So
  • Ulje
  • Biber
  • Sir, 100 g
Ćuretina sa mlincima

PRIPREMA:

  1. Pripremi mlince u skladu sa uputstvom
  2. Na vrelom ulju ili na električnom grilu isprži odnosno ispeci ćureće šnicle debljine 1 cm dok ne porumene
  3. U tiganju na malo ulja proprži mladi luk i beli luk
  4. Kada se luk izdinsta dodaj celo, veće neutralnu pavlaku i mešaj minut, dva
  5. Ovako začinjenom neutralnom pavlakom ćeš u daljem postupku zalivati meso i mlince
  6. Pripremi tepsiju i ređaj ovim redosledom, mlince, šnicle, pa zalij neutralnom pavlakom 
  7. Ponovi postupak koliko je potrebno u skladu sa količinom kojom raspolažeš
  8. Na kraju izrendaj kačkavalj i pospi po zadnjem sloju
  9. Rernu zagrej na 250 stepeni i stavi tepsiju 15 minuta da se ćuretina sa mlincima zapeče dok ne dobije zlatno žutu boju i dok se ne formira hrskava korica

Na ovaj način jelo će imati spolja hrskavu koricu, a unutra će ostati mekano i sočno. Jelo posluži sa zelenom salatom