„Veggie“ ražnjići
Povremeno pravim ove divne ražnjiće koji se sastoje samo od povrća i služim ih uz svežu salatu ili u kombinaciji sa komadom ribe. Moj izbor je uglavnom filet lososa spremljen na gril tiganju. Soja sos ili neki drugi umak ili preliv takođe dolaze u obzir. Povrće može biti svako koje svojom strukturom dozvoljava sečenje na komade koji su pogodni za formu ražnjića. Ja uglavnom koristim papriku u više boja, luk, paradajz, tikvicu i plavi patlidžan.
SASTOJCI:
- Crvena paprika
- Zelena paprika
- Ljubičasti luk
- Čeri paradajz
- Tikvica
- Plavi patlidžan
- Morska so
- Beli luk u prahu
- Maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Povrće iseci na komade pogodne za ražnjić
- Svo povrće uvaljaj blago u beli luk u prahu i u malu količinu maslinovog ulja
- Na štapiće naniži povrće redom kojim želiš
- Ispeci na gril tiganju formirane ražnjiće sa obe strane
- Na kraju posoli
Komentari