„Veggie“ ražnjići

„Veggie“ ražnjići

Povremeno pravim ove divne ražnjiće koji se sastoje samo od povrća i služim ih uz svežu salatu ili u kombinaciji sa komadom ribe. Moj izbor je uglavnom filet lososa spremljen na gril tiganju. Soja sos ili neki drugi umak ili preliv takođe dolaze u obzir. Povrće može biti svako koje svojom strukturom dozvoljava sečenje na komade koji su pogodni za formu ražnjića. Ja uglavnom koristim papriku u više boja, luk, paradajz, tikvicu i plavi patlidžan.

SASTOJCI:

  • Crvena paprika
  • Zelena paprika
  • Ljubičasti luk
  • Čeri paradajz
  • Tikvica
  • Plavi patlidžan
  • Morska so
  • Beli luk u prahu
  • Maslinovo ulje
„Veggie“ ražnjići - sastojci

PRIPREMA:

  1. Povrće iseci na komade pogodne za ražnjić
  2. Svo povrće uvaljaj blago u beli luk u prahu i u malu količinu maslinovog ulja
  3. Na štapiće naniži povrće redom kojim želiš
  4. Ispeci na gril tiganju formirane ražnjiće sa obe strane
  5. Na kraju posoli
„Veggie“ ražnjići - spremljeno jelo