Sendviči sa beskvasnim hlebom, humusom i suvom kobasicom
Jedna predivna kombinacija sastojaka i dobar predlog za doručak koji pravim kada imam humus na raspolaganju.
Humus, po mom mišljenju i na osnovu mog dosadašnjeg iskustva, spada u vrstu proizvoda koji neko više, a neko manje voli, ali ja zastupam teoriju da je navika važna i da određene namirnice ukoliko ih dosledno uvršćujemo u meni na kraju postanu i jedne od omiljenih.
To pogotovo ima smisla kada govorim o zdravim namirnicama i proizvodima. U tu grupu namirnica spadaju i sušeni paradajz, kapar pa čak i masline. Jednostavno, u nekom trenutku ih apsolutno zavoliš.
Povrće u vidu crvene i zelene paprike, čeri paradajz i mladi luk isečen na najsitnije komade ovu kombinaciju vizuelno i vitaminski obogaćuju.
A beskvasni hleb spada u vrstu hleba koju jedem bez griže savesti i apsolutno parira svim drugim vrstama na koje sam navikla i koje volim da koristim u pravljenju i kreiranju sendviča.
Sve u svemu, ovo je za mene dosta dobro osmišljena verzija sendviča, koja iako zdrava, ne narušava bogatstvo ukusa, a izgleda veoma privlačno i atraktivno.
SASTOJCI:
- Beskvasni hleb
- Suva kobasica
- Humus
- Rukola
- Mladi luk
- Crvena paprika
- Maslinovo ulje
- Dimljeni kačkavalj
- Morska so
PRIPREMA:
- Iseci beskvasni hleb na kriške debljine jedan santimetar
- Bogato namaži humus
- Iseci suvu kobasicu i stavi preko humus
- Iseci sir u meri kojoj želiš i dodaj na kobasicu
- Iseci sitno papriku i pospi po sendviču
- Takođe, sitno iseci rukolu i pospi preko svega naređanog
- Na kraju zalij sendvič maslinovim uljem
PREPORUKE:
- Humus se može naći u lokalnim supermarketima i može biti sa crnim lukom, bukovačom, bundevinim semenkama... U ovom sendviču koristila sam humus sa bundevinim semenkama
- U ovom receptu sam koristila beskvasni hleb, ali naravno možeš da koristiš bilo koju vrstu hleba u kojoj uživaš i koju imaš na raspolaganju
- Ja sendviče na kraju pripreme uvek prelijem sa malo maslinovog ulja, da bi bili zdraviji i sočniji
Budite otvoreni za promene!
Komentari