Sendviči sa beskvasnim hlebom, humusom i suvom kobasicom

Sendviči sa beskvasnim hlebom, humusom i suvom kobasicom

Jedna predivna kombinacija sastojaka i dobar predlog za doručak koji pravim kada imam humus na raspolaganju.

Humus, po mom mišljenju i na osnovu mog dosadašnjeg iskustva, spada u vrstu proizvoda koji neko više, a neko manje voli, ali ja zastupam teoriju da je navika važna i da određene namirnice ukoliko ih dosledno uvršćujemo u meni na kraju postanu i jedne od omiljenih.

To pogotovo ima smisla kada govorim o zdravim namirnicama i proizvodima. U tu grupu namirnica spadaju i sušeni paradajz, kapar pa čak i masline. Jednostavno, u nekom trenutku ih apsolutno zavoliš.

Povrće u vidu crvene i zelene paprike, čeri paradajz i mladi luk isečen na najsitnije komade ovu kombinaciju vizuelno i vitaminski obogaćuju.

A beskvasni hleb spada u vrstu hleba koju jedem bez griže savesti i apsolutno parira svim drugim vrstama na koje sam navikla i koje volim da koristim u pravljenju i kreiranju sendviča.

Sve u svemu, ovo je za mene dosta dobro osmišljena verzija sendviča, koja iako zdrava, ne narušava bogatstvo ukusa, a izgleda veoma privlačno i atraktivno.

SASTOJCI:

  • Beskvasni hleb
  • Suva kobasica
  • Humus
  • Rukola
  • Mladi luk
  • Crvena paprika
  • Maslinovo ulje
  • Dimljeni kačkavalj
  • Morska so
Sendviči sa beskvasnim hlebom, humusom i suvom kobasicom - spremljeno jelo

PRIPREMA:

  1. Iseci beskvasni hleb na kriške debljine jedan santimetar
  2. Bogato namaži humus
  3. Iseci suvu kobasicu i stavi preko humus
  4. Iseci sir u meri kojoj želiš i dodaj na kobasicu
  5. Iseci sitno papriku i pospi po sendviču
  6. Takođe, sitno iseci rukolu i pospi preko svega naređanog
  7. Na kraju zalij sendvič maslinovim uljem

PREPORUKE:

  1. Humus se može naći u lokalnim supermarketima i može biti sa crnim lukom, bukovačom, bundevinim semenkama... U ovom sendviču koristila sam humus sa bundevinim semenkama
  2. U ovom receptu sam koristila beskvasni hleb, ali naravno možeš da koristiš bilo koju vrstu hleba u kojoj uživaš i koju imaš na raspolaganju
  3. Ja sendviče na kraju pripreme uvek prelijem sa malo maslinovog ulja, da bi bili zdraviji i sočniji

Budite otvoreni za promene!

Sendviči sa beskvasnim hlebom, humusom i suvom kobasicom - spremljeno jelo 2