Vlašac

Moja omiljena začinska biljka. O tome koliko ga volim svedoče kako moji recepti i fotografije tako i moji ukućani. Vlašcu sam pronašla primenu u mnogim jelima koja je obogatio svojim ukusom i izgledom. Nenametljiv je, blago aromatičan i veoma privlačnog izgleda.
Često ga koristim na početku procesa pripreme hrane, kada je sa malo ulja, umesto klasičnog luka odlična podloga u vidu zaprške ili svežeg u raznim salatamа, pastama, umacima, supama i čorbicama. Za dekoraciju pored mikrobilja
nisam upoznala još uvek bolju i lepšu biljku.
Dostupan je u lokalnim supermarketima u malim pakovanjima u svežoj ili sušenoj varijanti. Veliki ljubitelji začinskog bilja mogu i sami da uzgajaju ovu predivnu biljku.
Kažu da je bogat vitaminom C i gvožđem.
Ako već nisi, uvrsti ga u svoju svakodnevnu pripremu hrane jer je sa njim stvarno sve ukusnije i lepše!
Komentari