Aromatična testenina sa neutralnom pavlakom, bosiljkom i origanom

Aromatična testenina sa neutralnom pavlakom, bosiljkom i origanom - sastojci

Pravilo „manje je više“ sam mnogo puta morala da dokažem i primenim u kuhinji. Malo je stvar stila, a malo i instinkta za preživljavanje. Jer postoje situacije i dani koji zahtevaju tu veštinu. Prosto, nekada sam primorana da od „ničega“ napravim „nešto“.

Iako umem da budem poprilično komplikovana jednostavnost u kuhinji mi je baš draga. Tu do izražaja dolazi pre svega snalažljivost, a zatim i samouverenost da nešto fenomenalno mogu da spremim iako su mi ruke vezane i ne raspolažem sa svim što mi je potrebno.

Kada na primer konstatujem da imam četiri sastojka, od čega su dva u sušenom obliku, to jest začini, jedan sastojak neutralan (kako i samo ime kaže) ostaje od konkretnih sastojaka samo testenina. Ipak od toga mogu da napravim jako dobar obrok.

Ovaj jednostavan recept je nešto najbrže, a najukusnije što možeš ovih dana da spremiš i pojedeš. A njegova dodatna vrednost je što nema baš jasnih pravila i instrukcija. Nema ni ograničenja, pa je ova osnovna verzija podložna izmenama.

Možeš da koristiš bilo koju testeninu koju imaš, aromatično začinsko bilje koje voliš u sušenom ili svežem obliku, buter, dobro maslinovo ulje i neutralnu pavlaku koja uopšte nije neutralna kada malo bolje razmislim jer je presudna i veoma pozitivno utiče na ukus testenine.

NEUTRALNA PAVLAKA
Neutralna pavlaka je jedan od "tajnih sastojaka" mnogih jela. Ona ima moć da poveže i izbalansira ukuse. Na taj način jelo dobija kremastu strukturu. U receptima koji sadrže neutralnu pavlaku uživaju sve generacije. Ova jela se spremaju veoma brzo i jednostavno. Malo je reći da neutralna pavlaka daje poseban šarm jelu.

SASTOJCI:

  • Testenina, 500 g
  • Neutralna pavlaka, 200 ml
  • Origano, sušeni
  • Bosiljak, sušeni
  • Morska so
  • Maslinovo ulje
Aromatična testenina sa neutralnom pavlakom, bosiljkom i origanom - spremljeno jelo

PRIPREMA:

  1. Skuvaj testeninu u skladu sa uputstvom, ohladi je vodom i stavi sa strane
  2. Na malo ulja proprži dosta začinskog bilja
  3. Dodaj neutralnu pavlaku i promešaj sve 2, 3 minuta
  4. Na kraju dodaj testeninu
  5. Za lepotu stavi listiće nane

PREPORUKE I SAVETI:

  1. Za ovo jelo možeš da koristiš bilo koju testeninu, a od toga će zavisiti vreme pripreme obroka, u pitanju su minute
  2. Ako želiš da ozdraviš jelo, možeš da koristiš biljnu neutralnu pavlaku
Aromatična testenina sa neutralnom pavlakom, bosiljkom i origanom - spremljeno jelo