Jednostavna testenina od vrganja sa neutralnom pavlakom, šargarepom i vlašcem

Jednostavna testenina od vrganja sa neutralnom pavlakom, šargarepom i vlašcem

Nema ništa lepše nego kada posle naporne i teške nedelje dođe vikend i kada ujutru shvatim da mogu duže da spavam jer ne moram u kupovinu namirnica. „Vikend jutra“ kao i većini ljudi mi mnogo znače, a vikend gužve u prodavnicama me više ne inspirišu, pa ukoliko to mogu da izbegnem mojoj sreći nema kraja.

Podjednako dobro je i saznanje da u kući nemam ništa posebno, a da ipak imam sve što mi treba da napravim fenomenalan restoranski obrok.

Testenina od vrganja 1

U mojim zalihama koje obožavam, jer tu ima uvek nekih korisnih sitnica, sam pronašla jako interesantnu testeninu od vrganja. Ona je tamne boje i veoma je ukusna. U spoju sa rendanom šargarepom i neutralnom pavlakom daje odličan rezultat. Često spremam ovakav jednostavan obrok kada nemam mnogo izbora. Naravno za ovakve situacije koristim bilo koju testeninu iz zaliha, koja mi je dostupna u datom trenutku.

Ako dodatno imam neke ostatke mesa od prethodnih obroka, na primer 50 g pečene piletine ili 50-100 g mesa lososa, obavezno koristim i tu prednost. Ostaci hrane mogu baš da obogate ovu vrstu paste.

Principi moje kuhinje su jednostavnost i brzina, to jest „ručak iz restorana“ za najkraće vreme, a oni najviše dolaze do izražaja onim vikendima kada je lepo, sunčano i kada mi je žao da mnogo vremena provodim u kuhinji umesto da budem u prirodi sa dragim ljudima.

SASTOJCI:

  • Testenina od vrganja, 300 g
  • Šargarepa, 200 g
  • Vlašac, strukić
  • Morska so
  • Maslinovo ulje
  • Beli luk u prahu
  • Biljna neutralna pavlaka 200 g
  • Slana golica

PRIPREMA:

  1. Testeninu pripremi u skladu sa uputstvom i ostavi sa strane
  2. Na malo ulja u dubljem tiganju proprži beli luk u prahu i vlašac
  3. Dodaj rendanu šargarepu i prodinstaj 10 minuta
  4. Sipaj neutralnu pavlaku, posoli i pobiberi po ukusu
  5. Na kraju dodaj testeninu i sve dobro promešaj
  6. Pospi preko golicom i stavi listiće bosiljka, nane ili peršuna
Testenina od vrganja 2

PREPORUKE I SAVETI:

  1. Koristi biljnu neutralnu pavlaku
  2. Za ovaj recept možeš da upotrebiš bilo koju testeninu iz zaliha
  3. Umesto golice možeš da upotrebiš semenke suncokreta, bundevine semenke ili nešto slično što ti je pri ruci
  4. Listići nane daju jelu svežinu, a listići svežeg bosiljka divnu aromu