Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom
Svakog jutra sebi postavim novi izazov da napravim dobitnu kombinaciju sastojaka za doručak. Dobitna kombinacija znači da nije isto kao juče, da je ukusno i da se brzo sprema. S obzirom da imam školaraca uzrasta od 10 godina, kome još uvek uredno šaljem užinu, sendviči prednjače u tome.
I teorija i praksa kažu da doručak kao prvi dnevni obrok zauzima veoma važno mesto i da je neizostavan deo zdravog života, svakodnevne rutine i životnog stila.
Period kada uspevam da obezbedim i uspostavim jutarnji mir uz doručak, bez tenzije i stresa je najbolji pokazatelj za mene da sam u životnom balansu.
To je obrok kome sem posvećujem sa puno pažnje. Kriterijumi kojih se držim su inovativnost, kreativnost, ekonomičnost i estetika.
Pesto sos u sendviču koristim kao podlogu umesto uobičajenih namaza kao što su majonez, puter ili pavlaka.
U prilog ideji o raznovrsnosti moji sendviči uvek sadrže i poneko povrće, a neretko i začinski bilje.
Na kraju sendvič zbog sočnosti prelivam uljem i to onom vrstom koju smatram prigodnom u odnosu na ostale sastojke. Nekada je to maslinovo ulje, ali može da bude i ulje od semenki bundeve, laneno ulje ili neko drugo.
SASTOJCI:
- Ražani hleb
- Pileća prsa ili pileće belo meso 100 g
- Sir, 50 g
- Pesto GENOVESE sos, preliv
- Peršun, par listića
- Čeri, nekoliko komada
- Maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Na parče ražanog hleba namaži pesto sos ili preliv
- Preko stavi pileća prsa isečena na prutiće
- Zatim stavi sir isečen onako kako voliš
- Preko dodaj čeri isečen na kolutiće
- Odozgo stavi peršun, ako si ljubitelj
- Na kraju prelij sa malo maslinovog ulja
PREPORUKE I SAVETI:
- Ja za ovaj sendvič koristim gotov pesto GENOVESE sos, ali pesto možeš i da napraviš
- Umesto pilećih prsa, možeš da upotrebiš i belo pileće meso preostalo od prethodnog dana
- Umesto peršuna možeš da koristiš i sveži bosiljak
Komentari