Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom

Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom - spremljeno jelo

Svakog jutra sebi postavim novi izazov da napravim dobitnu kombinaciju sastojaka za doručak. Dobitna kombinacija znači da nije isto kao juče, da je ukusno i da se brzo sprema. S obzirom da imam školaraca uzrasta od 10 godina, kome još uvek uredno šaljem užinu, sendviči prednjače u tome.

I teorija i praksa kažu da doručak kao prvi dnevni obrok zauzima veoma važno mesto i da je neizostavan deo zdravog života, svakodnevne rutine i životnog stila.

Period kada uspevam da obezbedim i uspostavim jutarnji mir uz doručak, bez tenzije i stresa je najbolji pokazatelj za mene da sam u životnom balansu.

To je obrok kome sem posvećujem sa puno pažnje. Kriterijumi kojih se držim su inovativnost, kreativnost, ekonomičnost i estetika.

Pesto sos u sendviču koristim kao podlogu umesto uobičajenih namaza kao što su majonez, puter ili pavlaka.

U prilog ideji o raznovrsnosti moji sendviči uvek sadrže i poneko povrće, a neretko i začinski bilje.

Na kraju sendvič zbog sočnosti prelivam uljem i to onom vrstom koju smatram prigodnom u odnosu na ostale sastojke. Nekada je to maslinovo ulje, ali može da bude i ulje od semenki bundeve, laneno ulje ili neko drugo.

Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom

SASTOJCI:

  • Ražani hleb
  • Pileća prsa ili pileće belo meso 100 g
  • Sir, 50 g
  • Pesto GENOVESE sos, preliv
  • Peršun, par listića
  • Čeri, nekoliko komada
  • Maslinovo ulje
Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom

PRIPREMA:

  1. Na parče ražanog hleba namaži pesto sos ili preliv
  2. Preko stavi pileća prsa isečena na prutiće
  3. Zatim stavi sir isečen onako kako voliš
  4. Preko dodaj čeri isečen na kolutiće
  5. Odozgo stavi peršun, ako si ljubitelj
  6. Na kraju prelij sa malo maslinovog ulja
Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom

PREPORUKE I SAVETI:

  1. Ja za ovaj sendvič koristim gotov pesto GENOVESE sos, ali pesto možeš i da napraviš
  2. Umesto pilećih prsa, možeš da upotrebiš i belo pileće meso preostalo od prethodnog dana
  3. Umesto peršuna možeš da koristiš i sveži bosiljak
Bogati mediteranski sendvič sa ražanim hlebom, pesto GENOVESE sosom, piletinom i sirom