Brzi sendvič sa sirom, čerijem i maslinama
Jedan od važnijih „mini“ ciljeva koji sam sebi postavila u toku radne nedelje je ustajanje barem pola sata pre svih ukućana. Kada god uspem u tome stvarno osećam da sam tog dana u velikoj prednosti. To je praksa koja mi je mnogo pomogla da uspostavim red i konstruktivnu jutarnju rutinu, jer od početka mnogo zavisi ostatak dana ili narodski rečeno „po jutru se dan poznaje“. Zato to vreme koristim da na miru popijem prvu kafu, da se saberem i sagledam obaveze. U suštini ranije ustajanje ima za cilj da se psihički pripremim za sve što me očekuje.
Brzi doručak, bez mnogo angažovanja, a da ipak ima nekog smisla i koji se u mom slučaju dokazao kao dobro rešenje je sendvič sa sirom.
Ja sam baš veliki ljubitelj sireva, postoji nekoliko vrsta koje izuzetno cenim i za koje stalno „jurim“ sniženja. A zbog te naklonosti tokom godina sam izučila i primenu svake vrste ponaosob. Pošto sir volim da jedem i bez hleba, jasno je da ga sa hlebom volim još više. Volim uvek da dodam ponešto i sendvič malo zakomplikujem mini paradajzom i maslinama, ali ne preterujem. Trudim se da to ostane ipak jednostavni sendvič sa sirom. Kada imam ekstra vreme palim i toster, pa ta atmosfera malo zaliči i na scene iz opuštenoj porodičnih filmova. Kafa se puši, sendviči se peku, dete pakuje stvari za školu...i ja shvatam da je sve u redu i da ćemo taj dan „preživeti“.
Ukoliko imam i neko parče interesantnog hleba, i dodam malo semenki i maslinovog ulja preko, ovaj sendvič zaista može da konkuriše i mnogo „bogatijim“ sendvičima.
Veče je opet neka druga priča, ali može da prođe!
SASTOJCI:
- Hleb
- Puter
- Sir
- Masline
- Maslinovo ulje
- Čeri paradajz
PRIPREMA:
- Na krišku hleba koji imaš namaži puter
Preko stavi isečene listiće sira, koliko voliš - Dodaj preko iseckan čeri paradajz na kružiće
- Preko stavi i masline, očišćene od koštice i iseckane na polovine, četvrtine ili kružiće
- Poklopi sendvič
PREPORUKE I SAVETI:
- Za klasičan sendvič sa sirom tradicionalno se koriste polu tvrdi sirevi
- Pored varijante sa paradajzom, sendvič može biti i sa kiselim krastavcima ili sa sirom i lukom
- Možeš ga i tostirati
Komentari