Čupavi sendviči u kifli od heljde sa humusom, šunkom i čedar sirom
Sigurna sam da svaki čovek na svetu ima svoj omiljeni sendvič, omiljene sastojke ili bar neki koji voli da pojede malo više od drugih.
Ja volim sendviče u kojima su sastojci izrendani jer me podsećaju na sendviče iz detinjstva koje smo kao mali jeli isključivo na rođendanima, a zvali smo ih čupavi.
Sastojali su se od belog hleba, šunke, kačkavalja, majoneza i kiselih krastavčića. Sendvič iz naslova je malo unapređena verzija tih „čupavih sendviča“.
Shvatila sam da me samo malo više košta da unesem promenu u oblasti pravljenja doručka iz koje se neću još dugo „izvući“, jer sendviči su prosto sastavni deo življenja.
Prvo ti ih prave, posle ih praviš sebi, onda svojoj deci i unucima, a na kraju opet sebi.
Predivan izbor ukusnih hlebova koji su sada dostupni čine da sendvič postane još privlačniji obrok, a sve što je potrebno da se pomere standardi i da ovaj obrok bude interesantniji jeste malo mašte i odvažnosti.
Sendviče pravim skoro svakog jutra za doručak, a često i kao užinu za školu, pa i večeru.
Britancima za ovaj „izum“ moram da odem priznanje.
Ovo je jedna možda malo neobična kombinacija koja moje sendviče pretvara u „mini remek dela“.
SASTOJCI:
- Kifle od heljde
- Humus
- Mini paradajz
- Vlašac
- Čedar sir
- Šunka
- Crne masline
- Semenke suncokreta ili pečena slana golica
- Maslinovo ulje
- Jaja
PRIPREMA:
- Kifle podeli na polovine
- Obe polovine bogato namaži humusom
- Izrendaj šunku i čedar sir
- Iz crnih maslina izvadi koštice i masline iseckaj na sitnije komade
- Mini paradajz iseci na kolutiće ili polovine
- Vlašac iseci sitno
- Skuvaj jaja, prohladi, oljušti i iseci kako voliš
- Sve sastojke poređaj redosledom kojim želiš
- Kada završiš, pospi semenkama i preklopi sendvič drugom polovinom
Komentari