Crveni pasulj i kukuruz šećerac sa mladim lukom i biberom

Crveni pasulj i kukuruz šećerac sa mladim lukom i biberom

U našoj kući jedemo relativno sve, često sa dozom poleta i radosti jer tada smo u najvećem broju slučajeva zajedno. Za stolom razgovaramo, pregovaramo i pomalo tračarimo. Jedemo bez nekih posebnih ograničenja, još uvek .

Uslovi koji moraju da budu ispunjeni su dobre i zdrave namirnice, sveže i spremljene na jednostavan način. U tom smislu ja sam odlazak na pijacu ili u nabavku predstavila sebi kao jedan vid relaksacije i izvor zadovoljstva.

Moja misija je da u kuhinji, kada već u njoj kampujem, izbegnem monotoniju, dosadu i jednoličnost, jer i pored napora da život bude lep i ok, on isuviše često postavi neke zamke zbog kojih kuvanje predstavlja samo jooš još jednu napornu obavezu. Onda mrziš i sebe i sve oko sebe jer moraš JOŠ I DA KUVAŠ. A nije da nisam primetila koliko baš od mog odnosa prema toj "stvari" zavisi zadovoljstvo životom generalno mojih članova porodice.

Pošto je nekako baš lepo živeti u opuštenoj i relaksiranoj atmosferi jer smo u njoj produktivniji i mentalno zdraviji, sam ja odlučila na veoma svesnom nivou da kuhinju doživljavam krajnje prijateljski, kao mesto gde mogu da budem kreativna, inovativna, krajnje opuštena.

Ako već moram da kuvam onda biram da volim da kuvam!

SASTOJCI:

  • Konzervirani crni ili crveni pasulj 
  • Konzervirani kukuruz šećerac u zrnu
  • Mladi luk
  • Beli luk u prahu
  • Malo ulja
  • Sveži peršun 
  • Morska so
  • Crni biber u zrnu

PRIPREMA:

  1. U dubljem tiganju na malo ulja proprži beli i crni mladi luk
  2. Dodaj pasulj i kukuruz šećerac
  3. Dodaj morsku so i iscepkani peršun
  4. Sipaj preostali sadržaj tečnosti iz konzervi
  5. Na kraju samelji crni biber u zrnu direktno na mešavinu

Ljubičasta i žuta se divno slažu...