Tortilja sa piletinom, ljubičastim lukom, čerijem i rukolom u krem sosu od pavlake, majoneza i vlašca
Nebrojeno puta sam izgovorila rečenicu „šta danas da obučem“ to jest onu pesimističniju verziju koja glasi „nemam šta obučem“. U garderoberu naravno uvek ima nekih stvari. Možda ne baš najnovijih komada, ali svakako nikada nije prazan.
Ponekad ništa bolji stav nemam ni u kuhinji. „Šta ću da spremim danas i nema ništa za jelo“. Ipak, posle prvobitnog razočaranja, kada se malo bolje zagledam uvek mogu nešto da iskombinujem od postojećih sastojaka u frižideru. Stvarno, nije se do sada desio smak sveta.
U nekom ćošku kuhinje često imam pakovanje tortilja. Kada me obuzme talas pesimizma koji karakteriše gore pomenuta misao, uzmem tortilje i otvorim frižider. Šta sam danas recimo pronašla u njemu?
Ostatke belog mesa od pečenog pileta koje smo juče jeli, pola upotrebljenog ljubičastog luka iz najdonje fioke, iz police sa strane već isceđeni majonez, pavlaku u kojoj ima dovoljno da se pogrebe, na drugoj polici vlašac na samrti, u prvoj fioci već ocvalu rukolu, jedino svež mini paradajz viri iz treće fioke.
Onda sam sve lepo usitnila, zagrejala tortilju i stavljala na nju sve po redu... Sledeći put kada ne znaš šta da spremiš, napravi na primer tortilju sa piletinom, ljubičastim lukom, čerijem i divnim kremom.
SASTOJCI:
- Tortilje
- Mini paradajz
- Rukola
- Vlašac
- Majonez
- Pavlaka
- Ljubičasti luk
- Piletina
PRIPREMA:
- Iseckaj sitno sve sastojke koji se seckaju
- Napravi krem od majoneza, pavlake i vlašca
- Zagrej tortilju u tiganju ili mikrotalasnoj pećnici
- Namaži tortilju kremom
- Stavi iseckane sastojke
- Formiraj tortilju na način koji ti se dopada
PREPORUKE:
- U receptu nisu izražene količine jer je ideja da iskoristiš ono što imaš
- Iz istog razloga većina stavki je podložna manjim ili većim izmenama
Komentari