Sendviči sa fokačom od maslinki, suvom kobasicom, avokadom, sirom i klicama

Sendviči sa fokačom od maslinki, suvom kobasicom, avokadom, sirom i klicama

Sendviče pravim nekoliko desetina puta nedeljno. Ujutru, uveče, za školu, za posao, za užinu, za put, za rekreativnu i tako godinama.

Prvo su bili čista klasika. Parizer, šunka, ćureća prsa, bele kifle, kačkavalj, majonez, pavlaka i margarin. Pa sam prošla fazu „topli sendviči“. Zatim sam uvela dimljeni losos i avokado. Potom beskvasni hleb, hleb sa semenkama, baget, integralni hleb, kukuruzni... Onda papriku, čeri i rukolu...

Spisak je dugačak. Sada imam ozbiljan staž u pravljenju sendviča i još ozbiljniju bazu recepata savršenih kombinacija.

Evo jedna predivna:

SASTOJCI:

  • Fokača sa maslinama
  • Suva italijanska kobasica
  • Dimljeni sir
  • Majonez
  • Vlašac
  • Klice suncokreta
  • Paradajz, 1 komad
  • Maslinovo ulje

PRIPREMA:

  1. Iseci fokaču na kriške debljine jedan santimetar
  2. Nanesi proizvoljno majonez
  3. Poređaj tanko sečenu kobasicu
  4. Preko stavi kriške dimljenog sira
  5. Dodaj vlašac, proizvoljno iscepkani
  6. Stavi kriške paradajza u obliku kruga
  7. Na kraju pospi klicama suncokreta
  8. Prelij sa malo maslinovog ulja

PREPORUKE:

  1. Umesto fokače možeš da koristiš i neku drugu vrstu hleba koju voliš
  2. Suvu kobasicu možeš da zameniš pršutom
  3. Umesto klice suncokreta možeš da koristiš i neke druge klice


Probaj, ako smeš!

Sendviči sa fokačom od maslinki, suvom kobasicom, avokadom, sirom i klicama