Sendviči sa fokačom od maslinki, suvom kobasicom, avokadom, sirom i klicama
Sendviče pravim nekoliko desetina puta nedeljno. Ujutru, uveče, za školu, za posao, za užinu, za put, za rekreativnu i tako godinama.
Prvo su bili čista klasika. Parizer, šunka, ćureća prsa, bele kifle, kačkavalj, majonez, pavlaka i margarin. Pa sam prošla fazu „topli sendviči“. Zatim sam uvela dimljeni losos i avokado. Potom beskvasni hleb, hleb sa semenkama, baget, integralni hleb, kukuruzni... Onda papriku, čeri i rukolu...
Spisak je dugačak. Sada imam ozbiljan staž u pravljenju sendviča i još ozbiljniju bazu recepata savršenih kombinacija.
Evo jedna predivna:
SASTOJCI:
- Fokača sa maslinama
- Suva italijanska kobasica
- Dimljeni sir
- Majonez
- Vlašac
- Klice suncokreta
- Paradajz, 1 komad
- Maslinovo ulje
PRIPREMA:
- Iseci fokaču na kriške debljine jedan santimetar
- Nanesi proizvoljno majonez
- Poređaj tanko sečenu kobasicu
- Preko stavi kriške dimljenog sira
- Dodaj vlašac, proizvoljno iscepkani
- Stavi kriške paradajza u obliku kruga
- Na kraju pospi klicama suncokreta
- Prelij sa malo maslinovog ulja
PREPORUKE:
- Umesto fokače možeš da koristiš i neku drugu vrstu hleba koju voliš
- Suvu kobasicu možeš da zameniš pršutom
- Umesto klice suncokreta možeš da koristiš i neke druge klice
Probaj, ako smeš!
Komentari