Fenomenalni omlet sa svežim šampinjonima i senfom
PRAKTIČNO!
Šampinjonе možeš dobro i pravilno da isečeš žicom za sečenje jaja.
KORISNO!
Pečurke nemoj da pereš pod vodom, jer je veoma lako upijaju. Bolje ih dobro obriši kuhinjskim papirom.
SASTOJCI:
- Sveži šampinjoni, 300 g
- Sveža jaja, 5 komada
- Ulje, 3 kašike
- Pavlaka, 3 kašike
- Paradajz, 1 komad
- Senf, 2 kašike
- Malo soli
- Malo bibera
- Malo peršunovog lista
BRAON I BELI ŠAMPINJONI U SALATI?
Sirovi šampinjoni su vrlo aromatični i sočni. U lisnatim salatama ili salatama od sirovog povrća treba da ih spajaš sa vinegretom tek neposredno pre serviranja. Barene ili dinstane šampinjone možeš da posipaš preko tamnijih lisnatih ili mešanih salata.
PRIPREMA:
- Šampinjone očisti, operi i lisnato iseci
- Zatim dodaj biber, so i dinstaj dok ne omekšaju
- Pred kraj dodaj senf, pavlaku i peršunov list
- Umuti jaja, dodaj biber, so, peršunov list i napravi od smese klasičan omlet
- Na ispečeni omlet stavi pripremljene šampinjone
- Za lepotu iseci kriške paradajza
Komentari