Lisnata salata sa šampinjonima i piletinom
Vreme pripreme ove salate je 25 minuta
SASTOJCI:
- Pileći file, 400 g
- Beli luk, 1 Čen
- Endivija, ½ manje glavice
- Salata hrastov list, ½
- Radič, 1 manja glavica
- Crni luk, 2 manje glavice
- Šampinjoni, 250 g
- Limun, 1 komad
- Puter, 30 g
- So
- Biber
DRESING:
- Dižonski senf, 1KK
- Belo vinsko sirće, 1SK
- Ulje, 1SK
- Kisela pavlaka, 100 g
- Jogurt, 100 g
- So
- Mleveni crni biber
PRIPREMA:
- Pileće grudi operi, prosuši i iseci na rezance
- Beli luk oljušti i iseci, a zatim pomešaj sa piletinom i ostavi na hladno
- Lisnate salate očisti, operi, protresi i iseci na široke rezance
- Listove posloži na tanjir
- Crni luk očisti i iseckaj na kockice
- Šampinjone ukoliko je potrebno obriši kuhinjskim papirom, odseci donji deo drški i iseci ih na tanke listove
- Limun operi pod mlazom tople vode i dobro obriši. Koru od pola limuna iseci na tanke rezance, a ostatak iskoristi za nešto drugo
- Za dresing umuti senf, sirće, ulje, kiselu pavlaku i jogurt
- Dresing posoli i pobiberi, a zatim prelij preko salate
- Rezance od limuna, kockice luka i šampinjona stavi na tanjir
- Zagrej puter u tiganju i u njemu isprži meso sa belim lukom da bude rumeno sa svih strana
- Izvadi beli luk iz tiganja i po želji ga stavi sa mesom u salatu
- Pečenu piletinu dobro posoli, pobiberi, a onda stavi sa puterom u salatu i odmah serviraj uz svež francuski hleb
Komentari