Lisnata salata sa šampinjonima i piletinom

Lisnata salata sa šampinjonima i piletinom

Vreme pripreme ove salate je 25 minuta

SASTOJCI:

  • Pileći file, 400 g
  • Beli luk, 1 Čen
  • Endivija, ½ manje glavice
  • Salata hrastov list, ½ 
  • Radič, 1 manja glavica
  • Crni luk, 2 manje glavice
  • Šampinjoni, 250 g
  • Limun, 1 komad
  • Puter, 30 g
  • So
  • Biber

DRESING:

  • Dižonski senf, 1KK
  • Belo vinsko sirće, 1SK
  • Ulje, 1SK
  • Kisela pavlaka, 100 g
  • Jogurt, 100 g
  • So
  • Mleveni crni biber

PRIPREMA:

  1. Pileće grudi operi, prosuši i iseci na rezance
  2. Beli luk oljušti i iseci, a zatim pomešaj sa piletinom i ostavi na hladno
  3. Lisnate salate očisti, operi, protresi i iseci na široke rezance
  4. Listove posloži na tanjir
  5. Crni luk očisti i iseckaj na kockice
  6. Šampinjone ukoliko je potrebno obriši kuhinjskim papirom, odseci donji deo drški i iseci ih na tanke listove
  7. Limun operi pod mlazom tople vode i dobro obriši. Koru od pola limuna iseci na tanke rezance, a ostatak iskoristi za nešto drugo
  8. Za dresing umuti senf, sirće, ulje, kiselu pavlaku i jogurt
  9. Dresing posoli i pobiberi, a zatim prelij preko salate
  10. Rezance od limuna, kockice luka i šampinjona stavi na tanjir
  11. Zagrej puter u tiganju i u njemu isprži meso sa belim lukom da bude rumeno sa svih strana
  12. Izvadi beli luk iz tiganja i po želji ga stavi sa mesom u salatu
  13. Pečenu piletinu dobro posoli, pobiberi, a onda stavi sa puterom u salatu i odmah serviraj uz svež francuski hleb