Omlet sa mladim svežim spanaćem

Omlet sa mladim svežim spanaćem

Generalno, ja omlete i kajgane spremam vikendom kada barem jedan deo dana kao čovek mogu da mirišem na prženu hranu.

Omlet za mene predstavlja mnogo više od jutarnjeg obroka. Omlet je snaga, buđenje, energija i optimizam.

Smatram ga pravim, ozbiljnim obrokom u smislu sadržajnosti i mogućnosti da u organizam na početku dana unesem potrebne proteine, zdrave masti, minerale i vitamine.

Ali, presudno je to što omleti vizuelno stvarno jako pozitivno utiču na moje raspoloženje jer se žuta boja fenomenalno kombinuje sa crvenom (paprika i paradajz na primer) i zelenom (mladi luk i spanać, na primer).

Sa svežom jednostavnom salatom i komadom peciva omlet ispunjava sve moje kriterijume i očekivanja za perfektan doručak. 

Jedna od opcija koju pripremam svoj porodici kada baš želim da im pokažem koliko ih volim i kada želim da im dam snagu za ostale dnevne aktivnosti je omlet sa svežim, mladim spanaćem i mladim lukom.

RAZLIKA IZMEĐU OMLETA I KAJGANE

Kod omleta jaja se prethodno umute u činiji. Kada ih ubacimo u tiganj, više nema mešanja. Omletu se mogu dodati drugi sastojci: sir, slaninica, kobasica, spanać, šampinjoni. Smesa je homogena.

Kod kajgane jaja se razbijaju i mute direktno u tiganju. Kajgani se ne dodaju drugi sastojci. Smesa ne treba da bude homogena, već da se vide belanca.

SASTOJCI:

  • Sveža jaja, 5 komada
  • Mladi sveži, baby spanać, 100 g
  • Mladi luk, 1 komad
  • Mleko, 2 velike kašike
  • Maslac, 2 kašike
  • Morska so
  • Malo bibera

PRIPREMA:

  1. U činiju umuti penasto jaja 
  2. Dodaj mleko da bi omlet bio vazdušast
  3. Na malo maslaca prodinstaj prethodno iseckan mladi luk i mladi spanać
  4. Dodaj umućena jaja i peci na srednjoj temperaturi par minuta
  5. Okreni omlet i peci još minut, dva

Kako vam se čini?