Omlet sa mladim svežim spanaćem
Generalno, ja omlete i kajgane spremam vikendom kada barem jedan deo dana kao čovek mogu da mirišem na prženu hranu.
Omlet za mene predstavlja mnogo više od jutarnjeg obroka. Omlet je snaga, buđenje, energija i optimizam.
Smatram ga pravim, ozbiljnim obrokom u smislu sadržajnosti i mogućnosti da u organizam na početku dana unesem potrebne proteine, zdrave masti, minerale i vitamine.
Ali, presudno je to što omleti vizuelno stvarno jako pozitivno utiču na moje raspoloženje jer se žuta boja fenomenalno kombinuje sa crvenom (paprika i paradajz na primer) i zelenom (mladi luk i spanać, na primer).
Sa svežom jednostavnom salatom i komadom peciva omlet ispunjava sve moje kriterijume i očekivanja za perfektan doručak.
Jedna od opcija koju pripremam svoj porodici kada baš želim da im pokažem koliko ih volim i kada želim da im dam snagu za ostale dnevne aktivnosti je omlet sa svežim, mladim spanaćem i mladim lukom.
RAZLIKA IZMEĐU OMLETA I KAJGANE
Kod omleta jaja se prethodno umute u činiji. Kada ih ubacimo u tiganj, više nema mešanja. Omletu se mogu dodati drugi sastojci: sir, slaninica, kobasica, spanać, šampinjoni. Smesa je homogena.
Kod kajgane jaja se razbijaju i mute direktno u tiganju. Kajgani se ne dodaju drugi sastojci. Smesa ne treba da bude homogena, već da se vide belanca.
SASTOJCI:
- Sveža jaja, 5 komada
- Mladi sveži, baby spanać, 100 g
- Mladi luk, 1 komad
- Mleko, 2 velike kašike
- Maslac, 2 kašike
- Morska so
- Malo bibera
PRIPREMA:
- U činiju umuti penasto jaja
- Dodaj mleko da bi omlet bio vazdušast
- Na malo maslaca prodinstaj prethodno iseckan mladi luk i mladi spanać
- Dodaj umućena jaja i peci na srednjoj temperaturi par minuta
- Okreni omlet i peci još minut, dva
Kako vam se čini?
Komentari