Pileći ražnjić sa crvenim lukom, paprikom, tikvicom i soja sosom
Ja sam od onih što na roštiljima jedu ražnjiće. Ne zato što ne volim dobru šnislu, ćevape ili kobasice, šta više obožavam ih, nego zato što me ne grize savest naredna tri dana, ne boli me stomak i što mi ruke ne budu masne do lakata.
U kućnim uslovima takođe radije spremim pileći ražnjić nego klasične pileće šnicle. Volim što mogu da budem kreativna i sa par komadića povrća napravim i vizuelno dobar mesni obrok jer boje imaju važnu ulogu u mojoj percepciji hrane, i ja visoko vrednujem mogućnost da na tanjiru imam i lep obrok.
Ozdravim ga sa tikvicom, paprikom, plavim patlidžanom, ljubičastim lukom, kako kad...
Ovo je jedan divan primer:
SASTOJCI:
- Pileći file
- Velika crvena paprika, 1 komad
- Velika zelena paprika, 1 komad
- Velika tikvica, 1 komad
- Plavi patlidžan, 1 komad
- Morska so
- Malo ulja
- Ljubičasti luk, 1 komad
- Bukovača ili šampinjoni, 100g
- Soja sos
PRIPREMA:
- Meso pilećeg filea iseci na približno slične delove pogodne za ražnjić i začini soja sosom
- Na drveni štapić naniži prethodno posoljeno povrće redosledom koji ti se dopada
- Na roštilj tiganju ispeci ražnjiće dok ne porumene
- Posluži dodatno sa sosom od soje
PREPORUKE:
- File može biti i svinjski ili ćureći
- U ovom receptu sam koistila šampinjone ali pečurke mogu biti bukovača, vrganj ili šitake
Komentari