Špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom
„Život je kombinacija magije i paste“, Federiko Felini
Već se nazire da je moj odnos prema testenini pomalo „opsesivan“, što zbog lepote ukusa, što iz praktičnih razloga, zbog čega praktikujem veoma mnogo varijanti i kombinacija ovog jela.
Jedna bazična, ali ništa manje vredna varijanta su upravo špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom. Jedini uslov koji postoji u ovom receptu i ujedno moja preporuka jeste da čeri paradajz bude zreo, kvalitetan i sočan. Sve ostalo je veoma jednostavno.
SASTOJCI:
- Špagete, 300g
- Žuti i crveni mini paradajz, 6,7 većih komada
- Bosiljak, 1 šaka
- Maslinovo ulje, po meri
- Beli luk
- Morska so
- Crni ili beli biber
- Vlašac
PRIPREMA:
- Skuvaj špagete u skladu sa uputstvom sa pakovanja
- Na malo ulja proprži beli luk, prethodno isečen na sitno, vlašac i crveni i žuti čeri paradajz isečen na četvrtine
- Kuvaj sve dok paradajz ne pusti sok
- Dodaj bosiljak (količinu odredi prema potrebi)
- Kada je sos gotov dodaj skuvane špagete
- Na kraju dodaj crni ili beli mleveni biber u maloj količini i zalij maslinovim uljem
PREPORUKE:
- Umesto špageta možeš da koristiš bilo koju vrstu testenine
- Umesto žutog i crvenog mini paradajza možeš da koristiš i "običan" paradajz
- Bosiljak može biti svež ili sušeni
Komentari