Špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom

Špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom

„Život je kombinacija magije i paste“, Federiko Felini

Već se nazire da je moj odnos prema testenini pomalo „opsesivan“, što zbog lepote ukusa, što iz praktičnih razloga, zbog čega praktikujem veoma mnogo varijanti i kombinacija ovog jela.

Jedna bazična, ali ništa manje vredna varijanta su upravo špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom. Jedini uslov koji postoji u ovom receptu i ujedno moja preporuka jeste da čeri paradajz bude zreo, kvalitetan i sočan. Sve ostalo je veoma jednostavno.

SASTOJCI:

  • Špagete, 300g
  • Žuti i crveni mini paradajz, 6,7 većih komada
  • Bosiljak, 1 šaka
  • Maslinovo ulje, po meri
  • Beli luk
  • Morska so
  • Crni ili beli biber
  • Vlašac
Špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom - sastojci
Špagete sa žutim i crvenim čeri paradajzom, bosiljkom i belim lukom - sastojci 2

PRIPREMA:

  1. Skuvaj špagete u skladu sa uputstvom sa pakovanja
  2. Na malo ulja proprži beli luk, prethodno isečen na sitno, vlašac i crveni i žuti čeri paradajz isečen na četvrtine
  3. Kuvaj sve dok paradajz ne pusti sok
  4. Dodaj bosiljak (količinu odredi prema potrebi)
  5. Kada je sos gotov dodaj skuvane špagete
  6. Na kraju dodaj crni ili beli mleveni biber u maloj količini i zalij maslinovim uljem

PREPORUKE:

  1. Umesto špageta možeš da koristiš bilo koju vrstu testenine
  2. Umesto žutog i crvenog mini paradajza možeš da koristiš i "običan" paradajz
  3. Bosiljak može biti svež ili sušeni