Testenina sa tunjevinom, sušenim paradajzom i maslinama

Testenina sa tunjevinom, sušenim paradajzom i maslinama

Umeće kreativnog i inspirativnog kuvanja nije namenjena samo onima koji imaju mnogo ili dovoljno vremena.

Postoji mnogo obroka koji se mogu pripremiti za veoma kratko vreme. Ovi obroci za osnovu imaju sveže, zdrave sastojke i pomoć dobro snabdevene odaje sa konzerviranom hranom.

Suština je u tome da brzo spremljena hrana pored toga što ostavlja više vremena za druge, važne stvari u životu, dodatno može da koristi zdravlju jer se najvredniji sastojci namirnica najbolje čuvaju upravo njihovim što kraćim izlaganjem toploti.

Ovi obroci su i veoma ukusni jer sastojci dobrog kvaliteta, koji se kratko pripremaju zadržavaju svoju svežu i intenzivnu aromu.

SASTOJCI:

  • Testenina, 300 g
  • Tunjevina, konzervirana
  • Sušeni paradajz, 50 g
  • Masline (zelene i crne), 50 g
  • Maslinovo ulje
  • Beli luk u prahu
  • Morska so

PRIPREMA:

  1. Skuvaj testeninu u skladu sa uputstvom
  2. Isperi hladnom vodom i ostavi sa strane
  3. Na malo ulja proprži beli luk u prahu
  4. Dodaj sitno seckani sušeni paradajz
  5. Dodaj konzerviranu tunjevinu
  6. Iseckaj masline na kolutiće
  7. Posoli i sve pomešaj
  8. Zalij dodatno uljem, maslinovim ili uljem u kojem je bio sušeni paradajz
  9. Stavi listove sveže nane